er is ook een ander Afrika...

Inmiddels heb ik de eerste trainingsdag achter de rug van Be-More en dat was een zeer motiverende en inspirerende dag, gegeven door 2 enthousiaste meiden; Lieke en Maike die beide helemaal verliefd waren op oeganda. Ze hebben me al een beetje besmet met hun verhalen over hoe vriendelijk en hartelijk de lokale bevolking is en hoe mooi het land is en hoe welkom wij zijn bij de communities. Ook lijkt het me leuk om in de weekenden het gezelschap van de andere vrijwilligers op te zoeken in het backpackerscentrum in Masaka en gezamelijk uitstapjes te doen naar mooie plekjes in dat land zoals : lake bunyonyi en Murchison Falls. Oeganda heeft immers de bijnaam: "the pearl of Afrika". Een van de mooiste landen van oost-afrika met eindeloze rode zandwegen(en diepe kuilen! ) kronkelend door het groen van bananenbomen, riet en gras en langs de kant vele mensen die zwaaien onder het geroep van "Mzungu"(blanke).

Nog een dag of 8 en dan is het eindelijk zover, ik heb al veel geregeld: ticket geboekt, verzekeringen afgesloten, alle inentingen gehad, kennis gemaakt met medereizigers, sponsoractie begonnen , Ok instrumentarium verzameld en verstuurd samen met een echo apparaat, een rontgentoestel en een ontwikkelmachine wat door mn collega Judith is geregeld.
Heb als voorbereiding ook 2 dagen stage gelopen op de verloskamers in ons eigen Amphia ziekenhuis in Breda en wat waren dat leuke dagen zeg! Ik heb er veel geleerd, gelachen en goede tips meegekregen voor in Afrika.
Vrienden en collega's beginnen al gedag te zeggen en me alle goeds toe te  wensen, en ik vind het leuk dat ze zo meeleven en mn blog gaan lezen.
Nog 1 dag werken en dan ben ik vrij tot 16 dec!!!!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

jan detrie

heeeeeeeeeeeell veeeeeeeeell succes, geniet wat je kan van dit land, het is prachtig, oost africa heeft iets bijzonders. enne, het allerbelangrijkste,: kom weer heelhuids terug ! ! ! ik wens je een heel fijne reis en een schitterend en voldaan gevoel bij je werkzaamheden. je bent een kanjer wist je dat ?? dikke groeten, Jan

Annemiek

Gaaf allemaal joh!!
Spannend!!
Heel veel plezier!
We leven met je mee!!!

Laura

He vriendin,
Wat is het toch fijn om te lezen dat je zo enthousiast en gemotiveerd deze nieuwe uitdaging tegemoet ziet. Bijzonder dat je nu, na 30 jaar bij Amphia te werken, meegelopen hebt op de verloskamer van 'je eigen ziekenhuis'.
Ik ben zo benieuwd wat je allemaal mee gaat maken in Uganda. Nooit geweten dat het qua natuur zo de moeite waard is.
We'll keep in touch. All the best!!


Marijke

Nog een paar nachtjes..........
Dikke knuffff en tot morgen!
Marijke.

merian verhagen

Natuurlijk ben je er al helemaal klaar voor, jij bent immers een planner. In Afrika zal je dat plannen even moeten laten en leven van dag tot dag. Geniet van iedere minuut, het zal een overgetelijke ervaring zijn! Wel terugkomen hoor, we zijn nu al benieuwd naar je verhalen.

liefs Merian

joke graat

Marianne,
Je hebt ons gemaild, dat je de dongel wilt overnemen. Ik kan je vertellen, het is ereg fijn. Je hoeft allereerst niet meer naar het internet café, waar de computers niet al te best zijn. Zit lekker op je kamer en kunt internetten, wanneer je wilt. Is ook nog een stuk sneller ook.
Wij hebben hem in Masaka gekocht.
Kostte 110.000 Shilling. Is ongeveer € 30. Ik kocht er air-time bij. Ze adviseerden mij om ivm. de snelheid te kiezen voor 85.000 Shilling. Je schijnt met 6000 een week te kunnen internetten.
Nu is mijn voorstel dat je mij alleen de dongel betaalt, de air time schenk ik je.
Als je contact op wil nemen met mijn man in Nederland, dan kan hij je ons rekening nummer doorgeven, zet il liever niet hierop. Tel 0492-382193 of 06-33700026.
Ik kan je vertellen, dat het hier erg goed toeven is, hebben een heerlijk appartement. In het ziekenhuisje is het dikwijls wel rustig, maar wij hebben veel gedaan, ook buiten het ziekenhuis.

Heel veel groeten en succes in Kyotera.
Joke.

joke graat

Marianne,
Ik vergat er nog bij te vermelden, dat we 2 huisvrienden hebben, waarvan een een ICTer is, die je wil helpen met installeren als je wilt. We laten in ieder geval zijn telefoonnr. achter. Ik hoor het wel.

Groetjes Joke

ietje

Als ik dit lees ben jij al in Oeganda.
De eerste indrukken aan het verwerken.
Hoop snel weer een berichtje van je te krijgen over je ervaringen daar.
Liefs
Ietje

Marianne Brouwer

Name: Marianne Brouwer
Leeftijd: 58

Was vrijwilliger bij Rakai van 08 nov 2010 tot 04 dec 2010

Over mij:

Ik ben werkzaam in het Amphia ziekenhuis te Breda op de afdeling hartcatheterisatie, onderdeel van de cardiologie. Dit

Meer...